HomeOndernemenAmazon koopt e-commerce platform Selz.

Amazon koopt e-commerce platform Selz.

-


HOOFDPUNTEN

  • Amazon koopt Selz, een Australisch e-commerce bedrijf dat tools maakt om eenvoudig een online winkel te starten voor ondernemers.
  • De overname vond plaatst op 15 januari, maar Amazon gaf hier geen ruchtbaarheid aan.
  • De reactie van Selz in hun blog: “Wij werken met samen Amazon met om toegankelijke tools te blijven ontwikkelen voor ondernemers”

jef Bezos
Jeff Bezos

Amazon heeft Selz gekocht, een bedrijf dat tools maakt om bedrijven te helpen hun eigen online winkels te starten.

Op 15 januari heeft Amazon het e-commerceplatform overgenomen, maar maakte geen publiciteit over de overname. Selz kondigde de deal aan in een blogpost van het bedrijf.

Wij kijken er naar uit om met hen samen te werken terwijl we doorgaan met het bouwen van gebruiksvriendelijke tools voor ondernemers”, zegt Martin Rushe, CEO en oprichter van Selz, in de blogpost.

Afgelopen maanden heeft Amazon-CEO Jeff Bezos zijn pijlen gericht op Shopify, een e-commerce platform die door de pandemie een enorme groei doormaakte. Amazon had in het verleden Amazon Webstore, een vergelijkbare service als Shopify, waarmee kleine ondernemers makkelijk een online winkel konden starten. In 2015 is Amazon hiermee gestopt.

De marketplace van Amazon, waar meer dan 2,5 miljoen externe verkopers actief zijn blijft maar groeien. De marketplace is nu goed voor meer dan de helft van de e-commerceverkopen van Amazon en mede hierdoor heeft Amazon een recordomzet geboekt. Desondanks vonden ze een overname van Selz noodzakelijk.

Door meer tools aan te bieden voor bedrijven wil Amazon de concurrenten zoals Shopify en softwarebedrijf BigCommerce voorblijven.

Selz is in 2013 opgericht en is gevestigd in Sydney, het bedrijf biedt ondernemers een platform om hun eigen online winkel te starten en online betalingsopties toe te voegen aan bestaande websites. Volgens LinkendIn werken er nog geen 50 mensen. CEO Rushe zei in een Blogpost van het bedrijf dat er niets veranderd voor de klanten van Selz na de overname van Amazon.

SourceCNBC
Alex
Alexhttp://biztrends.nl
Mede-oprichter van BizTrends