HomeOndernemenBegin een website! De BizTrends full guide

Begin een website! De BizTrends full guide

-

Begin een nieuwe website! Maar waar begin ik en wat komt er allemaal kijken om dit op te zetten. Onze gids over hoe Biztrends is ontstaan, waar we naar toe willen en hoe wij dat hebben gedaan.

Dit artikel wordt met elke stap die wij zetten geüpdatet.

4 min lezen

Het idee

Bedenk veel en bedenk ook vaak nieuwe ideeën! Wij hebben al heel wat domeinen aangekocht met het idee daar wat mee te gaan doen, maar al die ideeën voelden niet als hét idee. Daarom hebben we er ook nooit écht wat mee gedaan. En ineens gaat het lampje branden💡! Biztrends, nieuws voor (kleine)ondernemers met Tech, inspiratie, financieel nieuws en ga zo maar door! Niks niche, gewoon breed en heel veel content maken, maar wel echt wat toevoegen! Tot zover het makkelijke deel.

Kortom:

De content

Ik (Alex) verorber mijn nieuws vrijwel alleen via feedly, een RSS reader waarbij je eigen boards  kan maken. Al het nieuws komt dus binnen via RSS en de interessante artikelen zet ik op mijn nieuwe Biztrends boards; Finance, Gadgets, Tech, Marketing en Ondernemen. Elk artikel die interessant genoeg is veeg je zo op het juiste boardje. Content en ideeën genoeg, nu moet het nog in onze eigen Biztrends jasje worden gegoten. We zijn begonnen met voorbeeld content, wat knip en plakwerk van andere sites, gewoon om te kijken hoe het op de website staat. Zodra wij écht live gaan moet dit er natuurlijk af. Dit artikel is het eerste BizTrends Original artikel, dat er nog vele mogen volgen. Later meer.

Wij maken de meeste content natuurlijk zelf, maar soms hebben wij het ook nodig van wat stock foto’s. Een tijdje terug heb ik een lifetime subscription à € 29,- gekocht bij Scop.io (ja dit is een affiliate link). Daar hebben ze nét even iets andere stockfoto’s dan op andere stocksites.

Kortom:

 • Verzamel je interesses
 • Maak unieke content
 • Stockfoto’s kan ook, bijvoorbeeld met Scop.io

De website

WordPress.

Een shared hosting pakketje is er al bij yourhosting.nl en het domein biztrends.nl is zo gekocht, nu het fundament. Dat de site op wordpress wordt gebouwd is net zo zeker als dat de peperbus in Zwolle staat. Ik heb al redelijk wat WordPress ervaring dus dit is vrij eenvoudig voor mij. Het belangrijkste is alle SEO opties goed neerzetten en de permalinks mooi en clean. Hier zijn echt veel video’s op youtube van de te vinden, maar wij zullen er ook artikelen op onze site aan gaan wijden. Later meer over SEO.

Het moet er allemaal natuurlijk wel een beetje gelikt uitzien, na wat zoeken zijn wij op het WordPress theme Newspaper uitgekomen. Dit thema gaat echt goed om met de verschillende categorieën en heeft mooie dynamische blokken die wij aan kunnen passen, heel vet hoor. Kost eenmalig $ 59,-, maar dan heb je ook wat. Met de sample artikelen hebben we gespeeld om de juiste look and feel te krijgen. Het sleutelen kost wel wat tijd, zeker omdat er te weinig content op staat om echt een goed overzicht te krijgen, maar je moet ergens beginnen.

Later meer.

Kortom:

 • Kies je domeinnaam
 • Neem een hostingpakket bij bijvoorbeeld Yourhosting
 • Instaleer WordPress
 • Kies een blog Theme op envatomarket

Het verdienmodel

Dit mes moet echt aan alle kanten snijden, zelfs bij het handvat. Van advertenties tot sponsorend content tot affiliatie marketing. Voorbeelden genoeg! Belangrijk vinden wij dat het wel integer moet zijn.
In deze tekst vind je linkjes, dit zijn affiliate linkjes. Als jij via BizTrends naar een van onze affiliate partners gaat en je koopt een product of dienst, dan krijgen wij daar een bepaalde commissie voor. Ons uitgangspunt is: We maken zelf gebruik van de producten die wij aanprijzen, of we zouden dit heel graag willen doen.

Later meer.

Kortom:

 • Affiliate marketing (wij krijgen commissie)
 • Advertenties
 • Omni channel

Het ondernemen

Het ondernemersdeel hebben we voor het gemak maar even over geslagen. KVK nummers zijn er al en een shared hosting pakketje ook al. Als het serieuze vormen aan gaat nemen dopen we Biztrends wel om tot een eigen onderneming, maar eerst kan het wel op mijn eemanszaak met mijn fotografie en online marketing activiteiten.

Later meer.

Kortom:

 • Je kan beginnen zonder KvK, maar het is wel handig!

Waar wil jij meer over weten? Laat een reactie achter, wij reageren altijd op jouw vragen.

Alex
Alexhttp://biztrends.nl
Mede-oprichter van BizTrends