HomePodcastBizTrends top 10 Podcast voor en door ondernemers

BizTrends top 10 Podcast voor en door ondernemers

-


BizTrends top 10

  1. Vallen & Opstaan
  2. De HBR Ideacast (en andere Harvard Business Review Podcasts)
  3. StartUp
  4. Listening To The Future
  5. Een Podcast over Medi‪a
  6. De Ben Tiggelaar Podcast | BNR
  7. Tweakers podcast
  8. Getting Things Done
  9. Eindbazen
  10. The Tim Ferriss Show

black microphone on black stand scopio d277beab 3e58 4403 8ecf 481021d57e3b 1

Podcast groeit! Vooral de afgelopen jaren. Zo biedt Spotify alleen al meer dan 500.000 verschillende podcasts aan. Het meest interessante van deze nieuwe mediavorm is dat er voor ieder wel wat te bieden is: Over de meest uiteenlopende onderwerpen is wel een podcast gemaakt. Ook op zakelijk gebied valt er heel wat af te luisteren. Maar welke zijn nou handig als startende ondernemer. Of welke luister ik als ik een investering wil doen of welke ga ik luisteren als ik met mijn onderneming ga uitbreiden. Biztrends.nl heeft onderzoek gedaan en de leukste en leerzaamste zakelijke podcasts voor ondernemers voor jou op een rijtje gezet.

1. Vallen & Opstaan

Vallen & Opstaan is dé podcast voor en door ondernemers.  Vincent Reinders praat met ondernemers van bekende en minder bekende bedrijven over veelzijdige onderwerpen zoals ochtendrituelen, hoop en angst, succes en falen, vallen en weer opstaan. Zo hoor je onder meer de verhalen van Diederik Broekhuizen (The Best Social Media), Hussein Suleiman (Daily Paper), Vincent Patty (Noahs Ark en Top Notch), Marlies Dekkers (Marlies Dekkers Lingerie) en Duncan Stutterheim (ID&T).

2. De ‘Amerkaanse versie van BNR’: De HBR Ideacast (en andere Harvard Business Review Podcasts)

Als we over de grenzen gaan kijken, dan vinden wij van BizTrends  HBR de meest professionele partij. De Harvard Business Review is net een soort BNR: ze hebben veel verschillende soorten podcasts over business, ondernemen en dagelijks zakelijk nieuws van over de hele wereld. Leuk om up to date te blijven op een leuke manier.

3. StartUp

Wil je leren van andere startups? Beluister dan StartUp.  Deze Podcast bespreekt wekelijks een aantal onderwerpen waarmee startups te maken hebben en krijgen. Deze onderwerpen variëren van het zoeken naar een zakenpartner tot het kiezen van het juiste CRM-systeem en meer. Lekker laagdrempelig maar met veel adviezen

4. Listening To The Future

In deze Podcast verteld Jarno Duursma over toekomst, technologie en menselijkheid. Jarno Duursma is een Nederlandse technologie-expert, publicist, trendwatcher en spreker op het gebied van digitale technologie. Wanneer we een paar jaar vooruitkijken, wat zien we dan? In de Podcast worden experts geïnterviewd uit de digitale wereld en kijken ze naar de toekomst. Ze proberen nieuwe ontwikkelingen te zien, te duiden en te voorzien van context. BizTrends bestempelt deze podcast dan ook als leuke en handige Podcast mét optimisme én af en toe een kritische blik.

5. Een Podcast over Medi‪a

Alexander Klöpping en Ernst-Jan Pfauth praten elke vrijdagmiddag over nieuwe ontwikkelingen in media en technologie. Met af en toe een bonusinterview op de maandag. Het leuke van deze Podcast is dat beide heren ervaring hebben in medialand en hier kritisch en transparant over praten. Het interessante aan deze Podcast is dat beide heren hun ongezouten mening delen.

6. De Ben Tiggelaar Podcast | BNR

Ben Tiggelaar is schrijver, spreker en gedragswetenschapper en spreekt inspirerende gasten over persoonlijk leiderschap, effectief werkgedrag en work-life balans. Verplichte kost voor elke professional en startende ondernemer.

7. Tweakers podcast

De podcast van de grootste techsite van de Benelux, Tweakers, behandelt actuele onderwerpen uit de techindustrie. Gehost door hoofdredacteur Wout Funnekotter en bijgestaan door Arnoud Wokke, Jurian Ubachs en verschillende andere redacteuren.

8. Getting Things Done

Deze Engelstalige podcast helpt je “dingen gedaan te krijgen”. Er word gesproken met professionals  die net begonnen zijn te werken met deze methode, maar ook experts met jaren ervaring worden aan de tand gevoeld. De podcasts zijn een combinatie van persoonlijke en professionele verhalen en geven je praktische tips hoe je de GTD-methode met behulp van apps en papier kunt toepassen. Voor ondernemers die een stressvrij en productief leven willen.

9. Eindbazen

Dit is een meer algemene podcast. Michel Vos en Wiggert Meerman spreken tijdens deze podcasts in hun eigen woorden namelijk “Eindbazen” die een uitzonderlijke prestatie of bijdrage hebben geleverd op het gebied van sport, wetenschap, ondernemen, cultuur, maatschappij of technologie.

10. The Tim Ferriss Show

Tim Ferriss is een zelf-experimentator en bestsellerauteur, vooral bekend van The 4-Hour Workweek, die in meer dan 40 talen is vertaald. Onze redacteur Alex Mulder heeft dit boek ook besproken in onze rubriek ‘Boeken’ Newsweek noemt hem “de beste menselijke proefkonijn ter wereld”, en The New York Times noemt hem “een kruising tussen Jack Welch en een boeddhistische monnik”. In deze show deconstrueert hij artiesten van wereldklasse uit eclectische gebieden (investeren, schaken, profsporten, enz.), Waarbij hij diep graaft om de tools, tactieken en trucs te vinden die luisteraars kunnen gebruiken.