HomeTechGoogle Meet krijgt achtergrond video’s

Google Meet krijgt achtergrond video’s

-


HOOFDPUNTEN

  • Google Meet krijgt nieuwe functies
  • Video achtergronden is een van die functies
  • Google wil beter concureren met Zoom en MS Teams
  • Dagelijks zijn er 100 miljoen Google Meet gebruikers

Google Meet Video Background.max 2200x22001 1

Ben je tijdens de zoveelste video call wel een keer klaar met die statische achtergrond, daar heeft Google wat op gevonden. Zo hebben ze enkele nieuwe functies aangekondigd voor de veelgebruikte video conferencing software Google Meet. Een van die functies is de achtergrond veranderen met een video.

Bij de meeste video call software kan je als gebruiker de achtergrond al veranderen, maar dit is dan altijd een statische afbeelding. Google denkt dat een bewegende achtergrond interessanter kan zijn dan een gewone afbeelding.

Google zegt dat ze in de komende weken de mogelijkheid toevoegen om je achtergrond te vervangen door een video. “Het vervangen van video-achtergronden maakt videogesprekken leuker en het kan helpen om je privacy te behouden voor wat er achter je gebeurd. In het begin zijn er drie opties om uit te kiezen: een feestje, een bos en een klaslokaal, binnenkort komen meer video-achtergronden beschikbaar.

Het klinkt natuurlijk als een interessant idee, maar of de bewegende beelden in de praktijk niet teveel afleiden zal moeten blijken. Bij een-op-een gesprekken zou het nog prima kunnen werken, maar stel je voor dat bij een grote vergadering iedereen een bewegende achtergrond heeft, dat lijkt ons erg onrustig worden. We zullen moeten afwachten hoe deze functie in de praktijk zal zijn.

Andere wijzigingen die Google doorvoert in Google Meet zijn onder andere automatische beeldverbetering door middel van AI, vernieuwde spreker titles waardoor meerdere sprekers beter worden uitgelicht en een betere gebruikersinterface. Met deze verbeteringen wil Google beter concurreren ten opzichte van Zoom en Microsoft Teams.

Google Meet heeft dagelijks ongeveer 100 miljoen gebruikers, Zoom daarentegen heeft zo’n 300 miljoen dagelijkse gebruikers.

Alex
Alexhttp://biztrends.nl
Mede-oprichter van BizTrends