HomeTechHoe maak je een persoonlijke QR code?

Hoe maak je een persoonlijke QR code?

-


HOOFDPUNTEN

  • Een QR code is eenvoudig zelf te maken
  • Het kan tot wel 7000 tekens bevatten
  • Scan een QR code eenvoudig met je smartphone
  • Let op onbekende QR codes, deze kunnen onveilig zijn

hoe scan ik een QR code

Een QR code staat voor “Quick response code” en is in 1994 in Japan verzonnen. De QR code is een soort streepjescode die bijvoorbeeld een website bevat. QR codes kunnen door middel van telefoons worden gescand. QR codes worden vaak gebruikt om websites te linken, maar je kan ook een visitekaartje versturen of gebruik een QR code maken om verbinding te maken met een wifi netwerk. Er zijn tegenwoordig ook banken die het gebruiken voor het inloggen en als je via de app met je DigiD inlogt moet je een QR code scannen.

QR code Biztrends klein 1
QR code naar BizTrends.nl

Een QR code is eenvoudig zelf te maken, via een van onderstaande websites

Nadat je een QR code hebt gemaakt kan je deze het beste gebruiken op drukwerk, zodat het met een telefoon makkelijk te scannen is.

Hoe scan ik een QR code?

Iphone

Voor de Iphone is het heel eenvoudig; open de camera app op je Iphone en de software herkent zelf dat het een QR code is. Open vervolgens de link en klaar ben je.

Android

Met de meeste android telefoons werkt het precies hetzelfde, de camera app herkend de QR code en er zal gevraagd worden om de browser of andere app te openen om de juiste informatie weer te geven.

Alternatieven zijn QR-codelezer en -scanner of Google lens, beide zijn gratis te downloaden in de play store.

Zijn QR code veilig?

Een QR code is an sich veilig, maar het gebruik van QR codes kan worden misbruikt. Als je niet zeker weet wat de herkomst van de QR code is kan je deze beter niet scannen. Het kan zijn dat er een verwijzing achter zit waar je liever niet naar toe gaat, het kan zo zijn dat fraudeurs QR codes die op een openbare plek hangen onveilig maken door er een sticker overheen te plakken.

Alex
Alexhttp://biztrends.nl
Mede-oprichter van BizTrends