HomeCryptovalutaBanksy kunstwerk verbrand, leeft nu verder op de blockchain.

Banksy kunstwerk verbrand, leeft nu verder op de blockchain.

-


HOOFDPUNTEN

  • Orineel Banksy kunstwerk  “Morons (White)” is verbrand
  • Er is een “digitale reproductie” van gemaakt in de vorm van een NFT
  • Non Fungible Token is de betekenis van NFT
  • Een NFT is een unieke Token op de blockchain

Een kunstwerk van de kunstenaar Banksy van $ 95.000 Dollar is verbrand, live op Twitter. De verbanding was een stunt om het kunstwerk verder te laten bestaan als een zogenaamde Non Fungible Token (NFT) op de blockchain.

Een NFT is een niet vervangbare token op de blockchain waarvan er maar een beperkt aantal bestaan. NFT’s kunnen fungeren als bewijs van authenticiteit en eigendom, maar ook bijvoorbeeld als digitale identiteit, certificaten en in dit geval beeldende kunst. NFT’s kunnen niet worden gekopieerd, maar wel worden overgedragen. Elke token heeft een unieke cryptografische handtekening die zijn opgeslagen in slimme contracten die zijn geverifieerd op de blockchain.

Het bedrijf achter de stunt is Blockchain bedrijf Injective Protocol, ze kochten het Banksy kunstwerk  “Morons (White)” van de New Yorkse Taglialatella Gallery en vervolgens verbande ze het kunstwerk. Via het twitteraccount @BurntBancky was het evenement live te volgen.https://twitter.com/BurntBanksy

Werknemers van het bedrijf hebben kort na het verbranden een digitale representatie van het kunstwerk gemaakt met de blockchain technologie van OpenSea.

Banksy kunstwerk verbrand

We zien deze verbranding van het kunstwerk als een uiting van kunst op zich, met het creëren van de NFT op deze manier maken we een nieuwe vorm van kunst. Het verbranden is een belangrijk onderdeel van deze digitalisering, zo lang het fysieke werk bestaat zal de waarde bij het fysieke stuk blijven. Alles is opnieuw gecreëerd in slimme contracten zoals het versienummer van het echtheidscertificaat. Op deze manier kan niemand ooit het digitale kunstwerk veranderen of namaken. Het fysieke stuk leeft als het ware voort in de deze NFT.

Er is bewust gekozen voor een Banksy kunstwerk, omdat de kunstenaar zelf in 2018 een van zijn kunstwerken heeft versnipperd, vlak nadat deze was geveild. De kunstenaar heeft zelf niet gereageerd op de stunt.

SourceCBSNews
Alex
Alexhttp://biztrends.nl
Mede-oprichter van BizTrends